Bekende en geëngageerde Lierenaars in de bres voor Els Van Weert

Drie weken voor de lokale stembusslag van 14 oktober publiceert Els Van Weert, lijsttrekker voor sp.a-Groen, haar ‘Poëziealbum van een kandidaat-burgemeester’. Op heel persoonlijke en vaak creatieve wijze ondersteunt een 25-tal bekende en geëngageerde Lierenaars de kandidatuur van Els Van Weert voor het burgemeesterschap van de Pallieterstad.

Om haar kandidatuur als kandidaat-burgemeester voor Lier kracht bij te zetten, koos Els Van Weert voor een wel heel bijzondere aanpak: een poëziealbum, soms ook wel vriendenboekje genoemd. Niet enkel de drager valt op, maar vooral ook de inhoud: een 25-tal bekende en geëngageerde Lierenaars steunt Els Van Weert in haar strijd voor het burgemeesterschap van de Pallieterstad. Opvallende namen in het poëziealbum zijn o.m. theater- en televisieacteurs/actrices als Ann Pira(‘Nancy’ uit Thuis), Herman Boets (‘wetsdokter Van Maele’ in Aspe), Johan De Paepe (‘dr. Paul Jacobs’ uit Familie) en Karel Vingerhoets (Langs de Kade, Wittekerke, Los Zand enz.). Naast deze en andere creatieve duizendpoten uit de Lierse cultuurwereld, leverde ook een brede waaier van geëngageerde Lierenaars uit middenstand, jeugdbewegingen, sociale organisaties, milieu- en andere verenigingen een persoonlijke en vaak creatieve bijdrage aan het poëziealbum.

“Die brede steun doet deugd”, erkent Els Van Weert. “De rechtse oppositie in onze stad voert een campagne van negativisme tot antipolitiek. Met mijn campagne wil ik die eeuwige criticasters van antwoord dienen. Natuurlijk loopt nog niet alles op wieltjes in onze stad en wachten ons nog vele uitdagingen: is dat trouwens niet de essentie van politiek? Een voortdurend kritische geest is absoluut noodzakelijk, maar met gezeur alleen lossen we problemen niet op. Als kandidaat-burgemeester wil ik de stem vertolken van vele duizenden Lierenaars die positief naar onze stad kijken. En die vaak niet te beroerd zijn om als vrijwilliger in tal van verenigingen zelf hun steentje bij te dragen.”

Lees het volledige poëziealbum hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s