Sp.a-Groen plaatst zélf bushalte aan Nieuw Paradijs in de Transvaalstraat

Als De Lijn het niet doet dan doen wij het wél. Onder dat motto plaatsten sp.a-Groen kandidaten Geert Gijs (30ste plaats) en Jef Van der Wee (3de plaats) vandaag een bushalte aan het nieuwe OCMW-rusthuis in de Transvaalstraat. Binnenkort verhuizen bijna 200 senioren naar deze nieuwe locatie. Maar makkelijk zal het voor hen niet worden om het centrum van Lier te bereiken. De Lijn weigert namelijk een halte te voorzien aan het rusthuis. De dichtstbijzijnde halte is de Veemarkt. Dit is wel binnen “de norm” maar onaanvaardbaar voor senioren waarvan sommigen slecht te been zijn.

Senioren die nog eens graag een stapje buiten zetten om in Lier te gaan kuieren worden gewoon in de kou gelaten. Ook mensen die op bezoek komen kunnen moeilijk met het openbaar vervoer aan het nieuwe rusthuis geraken. Dit is onaanvaardbaar voor het kartel sp.a-Groen zegt Geert Gijs: “Wij pleiten om meer druk op De Lijn te zetten om toch een bushalte te voorzien ofwel dient het stadsbestuur, samen met het OCMW te bekijken of eigen vervoer kan georganiseerd worden om deze mensen toch nog hun stapje in de wereld te gunnen”.

Het niet willen voorzien van een bushalte is maar één van de zaken die in de volgende legislatuur dringend moeten aangekaart worden met De Lijn. Zo wil sp.a-Groen als eerste prioriteit elke Lierenaar niet alleen de garantie geven op een autoluwe binnenstad maar ook op een autoluwe binnenstad zonder streeklijnen door het stadscentrum. Na de heraanleg van de stationsomgeving en een vlottere doorstroming op de ring pleiten wij voor 2 busknooppunten voor streekvervoer. Eén aan het station en één in de buurt van de Veemarkt. Daar kunnen mensen overstappen op kleinere, bij voorkeur elektrische, stadsbusjes of eventueel gebruik maken van fietsendelen. De streeklijnen gaan dan verder over de Ring.
Tweede prioriteit is de verbinding met Koningshooikt. De frequentie moet opgedreven worden tussen het centrum van Koningshooikt en Lier. Zeker laat op de avond in het weekend moet er nog een busverbinding zijn. Zo kunnen we jongeren of mensen die op stap zijn geweest in Lier toch op een veilige manier thuisbrengen.

Een goed openbaar vervoer is noodzakelijk voor Lier en Koningshooikt: “Als we willen promoten dat de auto zoveel mogelijk langs de kant blijft staan dan is het openbaar vervoer een belangrijk middel om dit te doen slagen. Het stadscentrum blijft makkelijk bereikbaar vanuit de rand, bezoekers moeten niet aan comfort inboeten en kunnen op een veilige manier Lier bezoeken. De verkeersdruk op het centrum neemt af en we geven de straten terug aan de zwakke weggebruikers en de bewoners” aldus Jef Van der Wee.

Zo draagt het openbaar vervoer bij aan het doel waarvoor sp.a-Groen naar de Lierse en Hooiktse kiezer gaat. Een autoluwe, leefbare stad op mensenmaat!

Voor meer info kan u contact opnemen met Jef Van der Wee, voorzitter sp.a Lier en Koningshooikt via jef.vanderwee@telenet.be of 0499 59 42 92

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s