Felix Vanvuchelen

Plaats 16 – sp.a
30 jaar

Wat is je beroep, studie en/of politieke ervaring?
Projectleider logistiek en mobiliteit bij Stad Antwerpen.

Wat zijn je hobby’s, engagementen en interesses?
Dochter en vriendin als belangrijkste engagement. Zaalvoetbal, lezen, vrienden, reizen en gezelligheid.

Geef je favoriete boek, film of quote?
Moordduiding (Jef Rubenfeld)
The Godfather
Pulp Fiction

Beschrijf jezelf in 3 kernwoorden.
Gedreven, Creatief, Positief

Stel, je wordt burgemeester: Wat is het eerste dat jij verandert in Lier?
Licht op de vesten, een plan voor de stationsbuurt en de betrokkenheid bij de stad vergroten.

Advertenties

3 thoughts on “Felix Vanvuchelen

 1. Ik kreeg vandaag uw brief in mijn bus ivm de campagne. Ik heb voorlopig nog weinig interesse getoond in de politiek-race maar nu merkte ik iets interessant op in uw brief. De stationsbuurt! Jaren geleden heb ik ooit eens ergens een ontwerp gezien voor een nieuw Liers station, het zag er super uit. Maar nog steeds niets zien veranderen buiten een paar kapotte tegels die ze vervangen hebben door cement :-). Ik gebruik normaal dagelijks de trein maar ben de laatste tijd genijgd om met de auto tot in boechout te rijden om daar de tram te nemen naar antwerpen, enkel en alleen omdat ik ongelooflijk veel tijd verlies als ik om 9u mijn auto wil parkeren is de parking hélémaal tot het einde gevuld én dan nog mijn grootste probleem: ik ben al 2x uitgegleden op de trappen in de tunnel bij het naar beneden stappn, het is al meer dan een jaar geleden de laatste keer maar ik voel het nog elke dag. En er word NIETS aan gedaan. Het is een gevaarte op zich en voor mij hoeven er geen miljoenen te worden uitgegeven voor een chique station, veilig thuis komen is voor mij al genoeg, voor mijn part mogen ze de rest van die trappen ook met cement begieten, hoe lelijk het ook is, men glijd dan tenminste niet uit. Maar natuurlijk zijn roltrappen hetgeen die écht nodig zijn. Word er trouwens nog iets gedaan aan het parkeerbeleid? Als ik thuis kom (wijk looks) kan ik NERGENS parkeren en nauwelijks mijn boodschappen uitladen. Er zijn, even tellen, in mijn straat 11 parkeerplaatsen in de lindenstraat en waarschijnlijk 60 huizen!

 2. Beste Natascha,

  Eerst en vooral bedankt voor je reactie. Als dagelijks treinreiziger en bewoner van de stationsomgeving komen de problemen die je aanhaalt mij bekend voor.
  Er zijn reeds verschillende plannen opgemaakt om de stationsomgeving te verfraaien, maar een gedragen plan is er tot op vandaag nog niet. De moeilijkheid schuilt hem in het feit dat dit dossier niet enkel een lokale bevoegdheid is. Vlaanderen en de NMBS-groep zijn hier bijzonder belangrijke partners. Vanuit de stad wil ik mij dan ook volop engageren om maximaal druk te zetten op het dossier en hier prioriteit aan te geven om tot een goede oplossing te komen. Het parkeerbeleid rond de stationsomgeving zal geïntegreerd worden in het ontwerp.
  Wel kan de stad reeds enkele lokale ingrepen doen, die het gezicht van het station en omgeving wat mooier en veiliger kunnen maken. Wat de veiligheid in en rond het station betreft, zullen wij maximaal inzetten. Het kan immers niet dat er onveilige situaties zich voordoen voor de reizigers.

  Het parkeerbeleid van de stad is een ander aspect van uw vraag. Vanuit ons kartel S.pa-GROEN kiezen we voor verstandig ruimtegebruik. Dit houdt in dat we parkeerfaciliteiten willen gaan bundelen. Dit om het openbaar domein af te stemmen op de verblijfsfuncties van de bewoners en van de bezoekers van de stad. Binnen de wijk Looks is er gekozen om de verblijfsfunctie te laten voorgaan op het parkeren en het autogebruik. Dit zorgde voor de heropwaardering en verjonging van de buurt, waar veel positieve reacties op zijn gekomen. De stad moet wel bereikbaar zijn en blijven, vandaar dat wij strategische randparkings willen ontwikkelen.

  Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groeten,

  Felix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s