Leefbaar en Autoluw

De afgelopen bestuursperiode werden grote stappen vooruit gezet in het leefbaar en autoluw maken van de Lierse binnenstad: de klok mag niet worden teruggedraaid, wel integendeel.

Naast een betere verkeersdoorstroming op de Ring – o.a. door de heraanleg van het kruispunt Ring-Mechelsesteenweg – en betere informatie over de bereikbaarheid van de diverse parkings, dient het stadsbestuur de volgende jaren voluit in te zetten op alternatieven voor het autoverkeer:

– Kinderen, senioren en winkelende bezoekers: iedereen moet zich veilig kunnen bewegen in onze stad. De pakkans op overtredingen tegen de voetgangerszone en de zone 30 moet daarom sterk omhoog.

– Aanleg en onderhoud van meer, betere en veiligere fiets- en voetpaden over het hele grondgebied van Lier en Koningshooikt vormt een absolute prioriteit. Sp.a-Groen eist ook een betere busverbinding tussen Lier en Koningshooikt.

– Trein- en busreizigers die van aan het station te voet of met de fiets onze stad intrekken, worden vandaag niet warm onthaald: onze stationsomgeving is een stad als Lier onwaardig en verdient een grondige herwaardering.

– We ijveren enerzijds voor kleinere stadsbussen die bovendien geweerd worden uit de winkelwandelstraat, maar willen die anderzijds ook betaalbaar maken voor iedereen dankzij de invoering van een Lierse mobiliteitspas.

– We maken van Lier een vitrine voor de wereld op het vlak van milieuvriendelijke mobiliteit door samenwerking tussen Van Hool en De Lijn te faciliteren.

– Sp.a-Groen wil een systeem voor fietsdelen (zoals o.a. in Antwerpen) en pleit voor kwalitatieve fietsenparkings in woonwijken met veel rijhuizen en appartementsgebouwen.

– We plaatsen ook op de andere stukken van de vesten die gebruikt worden als wandel-, fiets- en loopwegen milieuzuinige en passende verlichting. Verder willen we geen beperking meer van het fietsen op de vesten op zaterdag en zondag, zonder er een parcours voor wielertoeristen en hardrijders van te maken (dus geen grote groepen en geen hoge snelheden).

Advertenties

One thought on “Leefbaar en Autoluw

  1. Pingback: Samen Vooruit – Het programma van sp.a-Groen | Sp.a – Groen Lier en Koningshooikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s