Lier leeft, feest en sport

Een leefbare stad is een bruisende stad, met vele bloeiende verenigingen, leuke evenementen en ruimte voor iedereen om zijn ding te doen.

– De Hoge Velden worden een sportieve ‘place to be’:
• In de eerste fase zal de stad een sporthal met een annex voor turnen realiseren.
• In de tweede fase zal Lyra voetbal er zowel een voetbalstadion voor de eerste ploeg als een aantal voetbalvelden voor de jeugd realiseren. Deze zullen ook door recreatieve ploegen kunnen gehuurd worden.
• Er komt eveneens een Finse piste en een trekkerscamping.

– In 2013 gaan we ook de tweede fase van de sportvelden realiseren. We bouwen de tennisterreinen af van drie naar twee en plaatsen een multifunctioneel sportveld dat kan gebruikt worden voor voetbal, basketbal, volleybal en hockey. Dit kan gratis en zonder reservatie gebruikt worden door zowel clubs, scholen als individuen.

– Tegen eind 2013 komt er zowel voor de twee duikclubs als voor de petanque een
nieuw gebouw op de Dungelhoeff.

– Om de sportparticipatie te verhogen en nieuwe leden toe te leiden naar sportclubs, moedigen we een systeem van sportshoppen aan. Eén maand per jaar (september) stellen de sportclubs hun deuren open voor iedereen en bieden ze voor enkele euro’s proeflessen aan.

– We moedigen aan dat individuele recreatieve sporters onze stedelijke
sportinfrastructuur – denk bv. aan het Nete-atletiekstadion – kunnen gebruiken op
momenten dat de sportclubs dat niet doen.

– Bij de aanleg van nieuwe woonwijken voorzien we ruimte voor buurtsportactiviteiten.

– We zetten alles in het werk om een ecologische zwemvijver aan te leggen op een leuke plek in onze stad.

– Baantjeszwemmers betalen vandaag te veel voor het gebruik van ons zwembad: we zoeken naar goede oplossingen om dat probleem op te lossen.

– Lier wordt één grote culturele zone waar de verschillende verenigingen en het cultuurcentrum intensief samenwerken aan een gevarieerd aanbod. De juiste voorstelling op de juiste plaats dus. Zo wordt de infrastructuurhandicap in afwachting van een vernieuwd cultuurcentrum ruimschoots gecompenseerd.

– Op de plek van het oude zwembad naast het park pleit sp.a-Groen voor een klein openluchttheater.

– Kunstenaars en kunstenaarscollectieven hebben nood aan ruimte waar ze – vaak slechts tijdelijk, bv. in afwachting van herbestemming of renovatie – hun ding kunnen en mogen doen. Projecten als deze van De Kunstkater, die onder meer de Pidpa-site omtoverden tot een heuse kunstgalerij, verdienen daarom onze steun.

– Het erfgoed van Lier moet zichtbaar zijn in de straten. We kiezen er niet voor grote investeringen te doen in de musea zelf, maar wel meer verbinding te zoeken tussen enerzijds de collectie van die musea en anderzijds de toeristen en inwoners van Lier. Erfgoed moet tastbaar, proefbaar, voelbaar en zichtbaar zijn als je door de stad wandelt.

– Jongeren moeten kunnen fuiven en mensen moeten kunnen slapen, daarom geven we subsidies aan uitbaters van kleinschalige fuifruimten om zich in orde te stellen met de veiligheidsregels en geluidsnormen.

– Stad en verenigingen zorgen samen voor een gevarieerd aanbod aan evenementen, ook in Koningshooikt.

– Het Leescafé in de Colibrant – waaronder zoveel vrijwilligers elke dag mee de schouders zetten – is een heerlijke rustplek en bevordert de leescultuur: het is daarom onbegrijpelijk dat sommigen ervoor pleiten om dit te laten verdwijnen.

– De allochtone gemeenschappen in onze stad worden veel sterker dan vandaag betrokken bij deze evenementen en andere stadsbrede activiteiten.

Advertenties

One thought on “Lier leeft, feest en sport

  1. Pingback: Samen Vooruit – Het programma van sp.a-Groen | Sp.a – Groen Lier en Koningshooikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s