Samen sterk, samen vooruit

Een leefbare stad wordt niet enkel door politici uitgebouwd: ook burgers en verenigingen dienen er voluit mee de schouders onder te zetten. Sp.a-Groen wil hen daartoe ook alle ruimte bieden:

– We bieden onze verenigingen ook de komende jaren alle financiële, infrastructurele en logistieke steun die ze verdienen voor hun onvervangbare bijdrage aan onze stad en verlichten de administratieve last.

– Vrijwilligerswerk vormt het kloppend hart van onze samenleving. Mits een duwtje in de rug van stad en OCMW, kunnen inwoners van onze stad samen echt het verschil maken.

– Via de uitbouw van een buddysysteem kan elke zorgbehoevende inwoner van onze stad (senioren, kansarmen, nieuwkomers…) rekenen op ondersteuning van één of meerdere buurtbewoners voor bv. boodschappen of hulp bij schoolwerk en het invullen van formulieren.

– Om ook projecten van onderuit kansen te bieden, kunnen burgers, verenigingen en adviesraden jaarlijks meebeslissen over een gedeelte van de stadsbegroting.

– Via wijkbudgetten geven we de Lierse wijken en de dorpsraad van Koningshooikt de kans om zelf keuzes te maken over investeringen die de leefbaarheid en het samenleven in hun woonomgeving ten goede komen.

– Burgers, verenigingen en adviesraden krijgen wezenlijke inspraak van bij de prille start tot en met de uitvoering van grote infrastructuur- en andere projecten over de te maken keuzes.

– De Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS-boetes) worden tweejaarlijks geëvalueerd in samenspraak met tal van bevolkingsgroepen (jongeren, senioren, sociale organisaties, buurtcomités enz.).

– Een participatieteam binnen onze stadsadministratie moet deze ambitieuze doelstellingen helpen realiseren. Dit vergt geen nieuwe aanwervingen, maar een andere inzet van het personeel.

Advertenties

One thought on “Samen sterk, samen vooruit

  1. Pingback: Samen Vooruit – Het programma van sp.a-Groen | Sp.a – Groen Lier en Koningshooikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s