Tot je dienst!

Een nog betere dienstverlening voor burgers en bedrijven in Lier en Koningshooikt zonder de belastingen te verhogen: die uitdaging gaat sp.a-Groen met overtuiging aan.

– We bouwen http://www.lier.be verder uit tot een volwaardig e-loket: dat zorgt voor snellere, goedkopere en meer nabije dienstverlening van stad en OCMW richting burgers.

– Mits een efficiënte organisatie kunnen we ervoor zorgen dat stadsmedewerkers aan huis komen bij mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het stadskantoor te komen, bv. omdat ze moeilijk te been zijn.

– We onderzoeken de mogelijke troeven van een L-kaart voor onze stad, naar analogie van de A-kaart in Antwerpen. Eén kaart die geldt als je zwemkaart, bibliotheekpas, Gomorpas, mobiliteitspas (zie hst. ‘Leefbaar en autoluw’) Grabbelpas enz. Met een L-kaart kan je ook online zalen reserveren, tickets reserveren in het cultuurcentrum, op internet gaan in de bib, inschrijven voor de speelpleinwerking… Ze bevat ook de informatie nodig om bepaalde kortingen te krijgen: -12j, -26j, Gomor, senior, leerkracht … Tot slot kan rond de L-kaart ook worden samengewerkt met onze lokale middenstand.

– We organiseren een tweejaarlijkse enquête bij de klanten van de stadsdiensten en het OCMW. Wat loopt goed en wat kan beter? Is er nood aan bijkomende openingsuren (bv. een tweede avond of eventueel zaterdagochtend)? Kunnen we mobiele stadsmedewerkers op pad sturen waarop mensen met een handicap of zorgbehoevende bejaarden een beroep kunnen doen? Deze en andere voorstellen toetsen we via deze enquêtes graag bij jou af.  Een klantenraad van Lier- en Hooiktenaars beslist mee wat er eerst moet worden aangepakt.

– De medewerkers van onze stad vormen een afspiegeling van de maatschappij. Daarom streven we naar een doorgedreven diversiteitsbeleid waar verschillende groepen kansen krijgen: allochtonen, laaggeschoolden, ouderen en mensen met een arbeidshandicap. We willen concrete streefcijfers afspreken in het begin van de legislatuur en deze permanent opvolgen.

– We zorgen voor een verdere integratie van de diensten van de stad en het OCMW: een beweging die – denk maar aan het toekomstige Sociaal Huis op de Dungelhoeff en de samensmelting van beide technische diensten – overigens nu al is ingezet.

Advertenties

One thought on “Tot je dienst!

  1. Pingback: Samen Vooruit – Het programma van sp.a-Groen | Sp.a – Groen Lier en Koningshooikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s